UA-84667685-1

Shightseeing

Χανια

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού. Είναι μια παραλιακή πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας.

Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού. Είναι μια παραλιακή πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας.

Πολιορκήθηκε από πολλούς εισβολείς από διαφορετικούς πολιτισμούς, τα χαρακτηριστικά των οποίων αντικατοπτρίζονται στα πολυάριθμα μνημεία. Κατάφερε, ωστόσο, μέσα από τους αιώνες, να διατηρήσει ανέπαφα τα τοπικά πρωτότυπα χαρακτηριστικά, παρά την αύξηση του τουρισμού. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η πιο γραφική της Κρήτης.

Όσον αφορά την οικονομία των Χανίων βασίζεται στη δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού και στη γεωργία, δύο τομείς που παρουσιάζονται συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η ανάπτυξη αυτών των τομέων οφείλεται κυρίως στο ευνοϊκό κλίμα και στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτει η πόλη. Επίσης, σημαντική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και παροχή πολλών μονάδων παραγωγής, οι οποίες βρίσκονται στα Χανιά (συνήθως μικρές βιομηχανικές μονάδες). Τέλος, η πόλη των Χανίων, παέχει ένα σημαντικό αριθμό κλινών σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ξενώνες και διαμερίσματα. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική και ξένη κουζίνα, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, παμπ, κλπ. σε όλες τις γειτονιές, ειδικά στο Παλιό Λιμάνι.

 

Η ιστορία της πόλης των Χανίων.

Ιστορικός Χάρτης της Χαλέπας - Το Λιμάνι των Χανίων - Οθωμανικά Τείχη της Πόλης

Οι αρχαιολογικές έρευνες στην πόλη των Χανίων δείχνουν ότι χτίστηκε στα ερείπια της Κυδωνίας, μιας αξιοθαύμαστης αρχαίας πόλη. Η πόλη χτίστηκε στα προϊστορικά χρόνια από τον γιο Κύδωνα - σύμφωνα με τους αρχαίους Κρήτες - τον Ερμή - για άλλους τον Απόλλωνα - και την νύμφη Ακακαλίδα, κόρη του Μίνωα. Η Κυδωνία, αναφέρεται από τον Όμηρο, ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης, ενώ οι Κυδωνίτες θεωρούνταν προελληνική φυλή. Οι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν τη Κυδωνία "μητέρα των άλλων κρητικών πόλεων".

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την ετυμολογία του ονόματοςτης πόλης. Πιθανώς μια διαφθορά του ονόματος Χθόνια, που ήταν ένα από τα αρχαία ονόματα της Κρήτης, που έγινε Χανιά. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προέρχεται από το αραβικό Χάνι ή από το Αλχανια Κομι (προάστιο ή περιοχή της Κυδωνίας).

 

Παράδοση

Τα Χανιά διαθέτουν εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η κρητική λαϊκή παράδοση απεικονίζεται συχνά στην τέχνη (σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, πετσέτες, χαλιά, κλπ.) και αντικατοπτρίζει την κομψότητα και την καλλιτεχνική διάθεση του λαού των Χανίων. Γυναίκες στα χωριά και συνεταιριστικές οργανώσεις δημιουργούν κεντήματα από μετάξι ή μαλλί. Στα Χανιά μπορείτε ακόμα να βρείτε μοναδικά χειροποίητα από γυαλί, ξύλο και μέταλλο, καθώς και κεραμικά, ξύλινα και μεταλλικά έργα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η τέχνη της κατασκευής στιβανιών στην οδό Σκρύδλωφ στα Χανιά. Χαρακτηριστικά είναι τα κρητικά μαχαίρια με τα έξυπνα τετράστιχα

 

Οι επισκέπτες έχουν πολλές ευκαιρίες να εμπλουτίσουν τις εκδρομές τους παρακολουθώντας τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε κάθε περιοχή του νησιού, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις οι οποίες συνδέονται με γοητευτικά έθιμα και να ανακαλύψουν άγνωστες αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της παραδοσιακής κρητικής κληρονομιάς.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015


Tagged in: chania


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέα Ροδινού.
Τέρμα Σελίνου, Παραλία Νεας Χώρας
73100, Χανιά
Τηλ. (+30) 2821093605
      (+30) 6979492518
      (+30) 6947663585
Fax (+30) 2821074066
Email: info@hotelklinakis.gr

   

 

ΧΑΡΤΗΣ

Map - Hotel Klinakis

 PayPal

ΒΡΑΒΕΙΑ

TripAdvisor_cert2017 TripAdvisor_cert2016

Booking.com_cert2017 Booking.com_cert2016

Greek Hotel Awards

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Φημισμένα για τις όμορφες παραλίες και την άγρια...
Χανια Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων...
Νεα Χωρα Η Νέα Χώρα είναι μια πολύ μεγάλη αμμώδης παραλία,...
Η παραλία του νησιού Λαζαρέτα Το νησάκι Λαζαρέτα βρίσκεται απέναντι από τη...